واقعیات موجود در جامعه حاکی از این است که پدیده «مقاومت اسلامی» همانند دیگر پدیدههای اجتماعی، با چالشهای متنوعی مواجه است؛ با بررسی آثار مخرّب هریک از این چالشها مشخص گردید که چالش اقتصادی، یکی از مهمترین و خطرناکترین آنها محسوب میشود. بیتردید، غفلت از هریک از این چالشها و کوتاهی در مقابله با آنها، موجب فروریختن شالوده مقاومت اسلامی خواهد شد. نوشتار حاضر که با روش تحلیلی ـ توصیفی تدوین یافته، ضمن دستهبندی چالشهای گفتهشده در سه بخش فردی، اجتماعی و سیاستگذاری، میکوشد از راهکارهای قرآنی در جهت رفع آنها بهره گیرد. یافتههای این پژوهش نشان میدهد قرآن کریم با ارائه راهکارهایی متناسب، از قبیل تقویت بُعد شناختی افراد، اصلاح گزارههای ارزشی دستگاه ارزیابی فردی، ارائه چارچوبهای رفتاری مطلوب، برجستهسازی آثار فردی و اجتماعی رفتارهای نامطلوب اقتصادی و توصیه به جهتگیریهای سیاستی متناسب با نتایج هدفگذاریشده، به مقابله با چالشهای اقتصادی مربوط به عرصه مقاومت اقتصادی پرداخته است.
معلمی، مهدی. (1391). مفهوم و اصول اقتصاد مقاومتی در آموزههای اقتصادی اسلامی. اولین همایش ملی اقتصاد مقاومتی، مشهد: دانشگاه پیام نور خراسان رضوی.
مکارم شیرازی، ناصر و همکاران. (1374). تفسیر نمونه. تهران: دارالکتب الاسلامیه.
الموسوی الخمینی، السید روح الله. (1409ق). تحریرالوسیله. قم: مؤسسه مطبوعات دارالعلم.
نمازی، سیدحسین. (1387). نظامهای اقتصادی (چاپ پنجم). تهران: شرکت سهامی انتشار.
هاسمن. دی. ام؛ ام.اس. مکفرسون. (1386). تجزیه و تحلیل اقتصادی و فلسفه اخلاق (مترجمان: یدالله دادگر و همکاران، چاپ اول). تهران: مؤسسه تحقیقات و توسعه علوم انسانی.
Dolfsma, Wilfred; Hoppe Hella. (1996). The challenges of feminist Economics, Freiburger FrauenStudien.
Alpa, Guido. (1994). General Principles of Law, Annual Survey of International & Comparative Law: Vol. 1: Is. 1, Article 2